تومان
قیمت لحظه ای تتر
تغییر
بالاترین
پایینترین
ارز دیجیتال و رمز ارز به زبان ساده
رمز ارز و ارز دیجیتال که ارزهای دیجیتال همان رمز ارزهای معمولی هستند با این تفاوت که این ارزها به صورت دیجیتال بوده و هیچ اسکناسی رد و بدل نمی شوند. اسم دیگر این ارز “رمز ارز “هست. شاید بپرسید تعریف دقیق تر ارز دیجیتال چیست و چرا به آن رمز ارز گفته می شود؟
در واقع این نوع ارز با شکافتن یا اصطلاحا هش کردن بدست می آید و لازم نیست زحمت فیزیکی برای بدست آوردن آن داشته باشید.
در ویدیوی زیر آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال تتر را در سایت تترفا مشاهده خواهید کرد :
ارز های دیجیتال یا رمز ارز تنوع بالایی دارند و نکته جالب و قابل توجه این هست که این ارز ها با توجه به متمرکز نبودنشان به هیچ نهاد یا ارگانی وابسته نیستند. نحوه بدست آوردن این ارز ها خیلی پیچیده نیست. دستگاه های ماینر یا استخراج کننده با هش کردن کدها و رمز ها برای بازگشایی و پیدا کردن رمز آن درحال کار هستند. هرچه دستگاه های ماینر قوی تر باشند با سرعت بیشتری کار هش را انجام می دهند.
تاریخچه پیدایش ارز های دیجیتال
اما تاریخ پیدایش ارز دیجیتال ( رمز ارز ) چیست؟ همانطور که برای اسکناس ها یا سکه ها نمی توان تاریخ شروع دقیقی را معرفی کرد، تاریخ دقیقی نمی توان برای پیدایش ارز های دیجیتال بیان کرد؛ مثلا بیت کوین که یکی از مهم ترین ارزهای جهان به شمار می رود در سال 2008 ساخته شد.
اما اطلاعات دقیقی از این که اولین ایده و پیشنهاد برای چه کسی و چه زمانی بوده، در دسترس نیست. البته گمانه هایی می شود که نشان می دهد شروع این کار در دهه 80 میلادی بوده است. بسیاری نیز می گویند که پیدایش ارز های دیجیتال از پیدایش بیت کوین شروع شده که در ادامه در مورد بیت کوین توضیحات بیشتری بیان می شود. برخی نیز پیدایش اولیه آن را سال 1996 می دانند که رفته رفته بهبود یافته و توسعه فراوانی در زمینه ارز های دیجیتال صورت گرفته است.
رمز ارزهای دیجیتال
نام دیگر ارز دیجیتال چیست؟ همان گونه که می دانید به آن رمز ارز نیز می گویند. رمز ارز همانطور که از اسمش مشخص است، بصورت دسته ای از رمزها وجود دارند. دستگاه های مخصوص شروع به استخراج این رمزها کرده و در واقع ارز را استخراج می کنند. در واقع، سیستم الگوریتمی پیشرفته ی پنهان در این رمز ارز ها سبب می شود که کار به دستگاه های دیجیتال سپرده شود تا با استفاده از الگوریتم های ماینینگ، هش یا استخراج انجام شود.
پس کار آنها تولید رمز و کار دستگاه های ماینر استخراج است. بدین شکل که الگوریتم های ارز ها، رمز هایی را برای بدست آوردن ارز برای مصرف کننده تولید می کند. مصرف کننده توسط دستگاه های ماینر، آن رمز ها را برای بدست آوردن رمز استفاده می کند.
الگوریتم های هر ارز دیجیتال متفاوت است. مثلا الگوریتم بیت کوین با اتریوم کاملا متفاوت است و از آنجاست که تفاوت های نوع های ارز های دیجیتال شکل می گیرد.
ویژگی های رمز ارز دیجیتال
مهم ترین ویژگی های ارز دیجیتال یا رمز ارز به شرح زیر است:
دیجیتالی: ارزهای دیجیتال تنها به شکل دیجیتالی و روی کامپیوترها موجود هستند. هیچ اسکنان یا سکه فیزیکی ندارد. برای رمز ارزها هیچ نوع پولی بعنوان پشتوانه در بانک های مختلف مانند بانک مرکزی وجود ندارد.
رمزنگاری شده: هر کاربر دارای کد منحصر به فردی است که سبب پیشگیری از دسترسی سایر کاربران به اطلاعات او می شود. این عمر رمزنگاری نامیده می شود و قابل هک شدن نیست. زیرا رمز ارزها بر بستر کریپتوکارنسی هستند و رمزنگاری و مخفی شده اند.
همتا به همتا: رمز ارزها بصورت آنلاین منتقل می شوند. کاربران این ارزها از طریق بانک، پی پال یا غیره با هم ارتباط برقرار نمی کنند. این کاربران بدون هیچ واسطه ای با هم معامله می کنند. به عبارتی در این دنیا هیچ ناظر شخص ثالث مورد اعتمادی وجود ندارد.
عدم نیاز به اعتمادسازی: نیاز به اعتمادسازی به هیچ شخص یا سازمان دیگری برای نظارت یا کنترل دارایی شما وجود ندارد. اطلاعات و کنترل کامل پول هر کاربر بطور کامل تحت اختیار خود اوست.
غیرمتمرکز: ارزهای دیجیتال دارای سرور مرکزی نیستند. این ارزها بین شبکه ای متشکل از هزاران کامپیوتر توزیع یافته اند. از آنجایی که این شبکه ها فاقد سرور مرکزی هستند، به آنها شبکه غیرمتمرکز می گویند.
دارای نام مستعار: با داشتن یک نام مستعار و بصورت ناشناس می توانید رمز ارزها را معامله کنید. یعنی به منظور استفاده از رمزارزها یا به تملک درآوردن آنها نیاز به ارائه اطلاعات شخص خود ندارید.
جهانی: هر کشور دارای ارز مختص خود به نام فیات است و انتقال این ارزها در سطح جهانی کاری دشوار است. اما رمز ارزها در سرتاسر جهان براحتی ارسال می شوند. به همین دلیل به ارزهای بدون مرز نیز شهرت دارند.
تفاوت رمزارز و ارز دیجیتال به طور بسیار خلاصه
رمزارز به ارز هایی گفته می شود که نه تنها برای حفظ امنیت در تراکنش های آنها از تکنیک های رمزنگاری استفاده می کنند، بلکه در ساختار و فرآیند صدورشان نیز از تکنیک های رمزنگاری استفاده می شود.
در نقطه مقابل، ارز های دیجیتالی ارز هایی هستند که در ذات خود به تکنیک های رمزنگاری وابسته نیستند، بلکه تنها در تراکنش های خود برای امنیت بیشتر از تکنیک های رمزنگاری استفاده می کنند.
بر خلاف نام “ارز دیجیتال”، بسیاری از ارز های دیجیتال پرکاربرد در واقع تنها نمود دیجیتالی یک ارز فیزیکی رایج هستند. به طور مثال Visa/MasterCard و PayPal، نمود دیجیتالی دلار، یورو، پوند و … هستند.
تفاوت پول معمولی با ارز دیجیتال
تفاوت های زیادی میان ارزهای دیجیتال و پول معمولی وجود دارد. مهمترین تفاوت ارز دیجیتال با پول سنتی برای تازه واردها، فیزیکی نبودن این ارز ها بر خلاف پول معمولی است.
اما یکی دیگر از مهم ترین تفاوت ها در نحوه ی انتقال و خرید و فروش بسیار آسان است. تفاوت دیگر، همیشگی بودن و از دست نرفتن آن است. مثلا اگر شما 100 هزار تومان پول نقد به صورت اسکناس داشته باشید، احتمال خراب شدن و گم شدن و حتی دزدیده شدن آن بسیار بالا است. اما این ارز ها این گونه نیستند و از بین نمی روند.
تفاوت دیگر میان این دو، نحوه بدست آوردن آنها است که در ارزهای معمولی، با انجام کار و یا درخواست کسی، پول به عنوان کارمزد به شما پرداخت می شود. پول معمولی فقط و فقط در ضراب خانه چاپ می شود و کسی حق به وجود آوردن نوع جدید آن را غیر از دولت ندارد. اما ارزهای دیجیتال اینگونه نیستند و هرکس با توجه به قدرت ماینر و زمان صرف شده برای ماینینگ، ارزهای دیجیتال را استخراج می کند. هر متخصص یا افرادی که در این صنعت زبردست هستند یا شرکت هایی که لازم می دانند، می توانند ارز دیجیتال تولید کنند.
مزایای استفاده از ارز های دیجیتال
در این قسمت از مقاله سایت خرید و فروش تتر تترفا مزایای استفاده از این ارزها آنقدر زیاد هستند که نمی توان همگی را در این جا بیان کرد. اما تعدادی از آن ها در اینجا عبارتند از:
- این ارزها برای همیشه در دسترس هستند.
- این ارزها خراب نمی شوند، مفقود نشده و دزدیده نمی شوند.
- محلی امن برای سرمایه گذاری هستند.
- ارزش پول با این روش از دست نمی رود.
- براحتی می توان در خرید اینترنتی از آن ها استفاده کرد.
- به علت تقاضای بالا، می توان آن را در زمانی کوتاه تبدیل کرد.
- به عنوان سرمایه می توان از آن استفاده کرد.
- روشی برای کسب درآمد قانونی حلال و پر درآمد است.
- به دست آوردن آن بسیار راحت است.
- براحتی خرید و فروش می شوند.
کاربردهای ارز دیجیتال در ایران چیست؟
ارزهای دیجیتال طی سالهای اخیر در ایران رواج یافته است. البته بیشتر به عنوان محلی امن برای سرمایه گذاری است. اما در آینده ای بسیار نزدیک با همین ارز های دیجیتال توانایی خرید های اینترنتی را هم می توان پیدا کرد. در ایران بسیاری از افراد با استفاده از ماینرها و استخراج از ارزهای دیجیتال سود بسیار بالایی بدست آوردند. البته شما می توانید به عنوان یک واسطه گر یا بهتر است بگوییم معامله گر وارد شوید و سود های بسیار خوبی از این روش به دست بیاورید. سایت های بسیاری معامله گری بورس را در ایران فراهم کرده اند که شما هم می توانید از آن سایت ها استفاده کنید.
در ایران هم سایت تترفا جزو یکی از مطمعن ترین و پر طرفدارترین سایت های خرید تتر و همچنین فروش تتر است.